Aktiviteter som sätter guldkant på vardagen!

Alla är vi olika, både till utseende och humör, och vi tycker alla om olika saker att göra. När demenssjukdomen fortskrider kan även intresset förändras. Det vi tidigare har tyckt om att göra lockar inte alls längre och tvärtom kan vi få nya intressen.

På LovisaGården har vi en aktivitetsansvarig undersköterska som anordnar meningsfulla aktiviteter fyra dagar i veckan. Jovanka bjuder alltid på skratt och god stämning. Vi arbetar även med kontaktmannaskap och individuella aktiviteter. Vårat mål är att ständigt hitta och utveckla aktiviteter som passar våra boende och som skapar en meningsfull tillvaro.

Minst tre dagar i veckan anordnas olika händelser på varje våningingsplan för att stimulera våra boende med målet att leda till ökad trivsel och gemenskap. Allt för att sätta guldkant på vardagen. Det viktiga är att vi alltid fokuserar på "för vems skull" vi planerar och genomför de olika aktiviteter. Vår personal tar ett stort ansvar och ser det som en viktig del i vården att finna den stimulans som våra boende tycker om och uppskattar mest. 

Aktiviteter som genomförs är bland annat sångstund, gymnastik, bingo, högläsning, sinnesstimulering och filmvisning. Alla anhöriga välkomnas varmt att lämna förslag på aktiviteter.